Dilema Stiintei: de ce pasarile flamingo stau intr-un picior

admin

Faptul ca pasarile flamingo se balanseaza de pe un picior pe altul a intrigat multa vreme oamenii de stiinta. Iata ca in sfarsit au gasit un raspuns pentru acest comportament.

Potrivit unei echipe de cercetatori americani, pasarile flamingo prefera sa stea intr-un picior pentru ca asa isi dozeaza energia, arata BBC.

Una dintre ipotezele lansate pana acum era aceea ca o astfel de postura ajuta la reglarea temperaturii corpului. Experimentele realizate recent de profesorul Young-Hui Chang, de la Georgia Tech, si de Lena H Ting, de la Universitatea Emory, din Atlanta, au aratat ca nu acesta este raspunsul si ca a sta intr-un singur picior nu cere niciun efort din partea pasarii, neimplicand practic deloc muschii.Pana si pasarile flamingo moarte puteau sta intr-un picior fara sprijin, au aratat experimentele.

In plus, piciorul nici nu e drept (asa cum pare, privit din fata) ; e practic curbat (sau se formeaza un unghi) in interior, o postura relaxata, se arata in raportul publicat de Royal Society journal Biology Letters.

Pentru ca pasarea sa nu depuna niciun efort, e necesar sa nu se se miste, sa nu fie implicata in vreo alta activitate, cum ar fi sa se hraneasca, au mai observat cercetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Calendarul Zilei de 25 mai

1818 – S-a născut Jacob Burckhardt, scriitor şi istoric elveţian. 1863 – S–a născut istoricul german Conrad Antonius Cichorius, membru de onoare străin al Academiei Române (m.20.01.1932). 1865 – S–a născut fizicianul olandez Pieter Zeeman, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în anul 1902 (m.09.10.1943). 1895 – Oscar Wilde este […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro