Diabetul ne ucide!

Hila Ovidiu

La Sibiu tot mai multi oameni se imbolnavesc de diabet. Numai in ultimul an de zile au fost diagnosticati cu aceasta boala mai bine de 800 de sibieni. O parte dintre acestia sunt copii cu varste de pana in 14 ani.

imagesLa nivel national sunt inregistrate peste 850 de mii de persoane cu diabet. Numarul de decese din cauza acestei boli a fost de peste 12 mii de persoane. Sunt mai multe forme de diabet, dar cea mai des intalnita, si cea mai periculoasa este cea de diabet zaharat. Acesta este un sinfrom caracterizat prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sange si dezechilibrarea metabolismului. Anul trecut in judetul Sibiu erau in evidente peste 21 de mii de diabetici. Aproape 1600 erau cazuri intrate doar in acel an. Diabetul de tip 1 este o boala autoimuna caracterizata de distrugerea celulelor pancreatice producatoare de insulina. Aceasta forma de maladie poarta denumirea de diabet insulino-dependent. Diabetul de tip 2 se caracterizeaza prin rezistenta la insulina pe care corpul o secreta in mod normal. Este cel mai des intalnit tip de diabet. In cazul lui insa exercitiile si dieta sunt de mare ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Baut la volan

Stia ca a baut si ca nu are permis de conducere, dar asta nu l-a impiedicat sa plece la plimbare cu masina, tocmai prin „buricul targului”. Distractia barbatului s-a incheiat insa pe strada Constitutiei cand politistii l-au tras pe dreapta. Probabil va imaginati ca este vorba despre vreun pusti teribilist, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro