DGASPC cauta asistenti maternali

Hila Ovidiu

Directia pentru Protectia Copilului cauta asistenti maternali. Multi dintre cei care le-au fost “parinti” profesionisti copiilor fie ies la pensie fie au sfarsit prin a adopta copiii primiti in plasament si nu mai pot lua altii. La momentul de fata in judetul nostru sunt aproximativ 150 de asistenti maternali.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Sibiu recruteaza asistenti maternali profesionisti care sa se alature celor peste 150 care lucreaza deja in acest domeniu. Cei interesati si care indeplinesc conditiile pentru a deveni asistent maternal vor primi in plasament 2 copii cu varste de pana in 2 ani. Primesc in schimb salariu, carte de munca, alocatii si alte subventii. Cei care vor sa devina asistenti maternali trebuie sa fie in deplina capacitate de exercitiu, sa aiba domiciliul in Sibiu, sa aiba acces la servicii medicale si educative, sa detina o locuinta si sa fie dispusi sa primeasca copii in regim de urgenta. Cei selectati vor primi un salariu de 1250 de lei pe luna, un spor de 15 procente pentru cel de-al doilea copil luat in plasament sau un spor de 25 la suta in cazul in care este vorba despre un copil cu dizabilitati. La acesti bani se adauga alocatia lunara de plasament in cuantum de 600 de lei pe luna pentru fiecare copil. Si aici pentru un copil cu dizabilitati suma este mai mare. Un asistent maternal care ia in plasament un copil cu nevoi speciale va primi o alocatie de 900 de lei. Dincolo de aceste sume se mai acorda si alocatia de stat pentru copii.

Anul trecut in evidentele Directiei pentru Protectia Copilului erau dati in plasament un numar de 286 de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiul asteapta ultimele doua transe de bilete de tratament din acest an

Aproape 6 mii de sibieni spera sa obtina un bilet de tratament balnear prin Casa Judeteana de Pensii. Pentru judetul nostru au fost alocate pana la momentul de fata aperoximativ 4600 de bilete insa reprezentantii Casei spun ca mai urmeaza inca doua transe de bilete. Norocosii care prind un bilet […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro