Dezinfectia se face in cote normale la Sibiu

Hila Ovidiu

In scandalul dezinfectantilor din Spitale a fost pomenit si Sibiu. Conducerea Spitalului Judetean se apara insa si spune ca cel putin in ceea ce priveste cel mai mare spital public din judet nu au existat probleme cu dezinfectarea aerului, a saloanelor si salilor de operatie. Cifrele arata ca pentru unitatile proaspat reabilitate gradul de siguranta este de peste 90 la suta.

In scandalul legat de firma care livreaza substante dezinfectante spitalelor din tara a fost mentionat si numele Sibiului. Conducerea Spitalului Judetean Sibiu se apara insa si spune ca are contract cu 5 firme care livreaza diferite substante folosite la sterilizari si dezinfectii. Specialistii spitalului in acest domeniu spun ca sunt cerute o serie de documente pentru verificarea furnizorilor si ca inainte de achizitionarea loturilor de substante folosite la dezinfectia aerului, a saloanelor, a salilor de operatii sau a instrumentarului medical se folosesc mostre si li se verifica parametrii. Abia apoi se face procedura efectiva de achizitie. Chiar si dupa achizitie, desi nu se poate verifica exclusiv compozitia substantelor folosite, la Sibiu se fac verificari lunare in ceea ce priveste capacitatea de a dezinfecta a acestor substante. Anul trecut rezultatele planului de autocontrol au variat ca si grad de conformitate intre 86 si 100%. Probele care nu au fost suta la suta corespunzatoare au fost recoltate in mare parte din sectiile nerenovate ale spitalului. In sectiile proaspat renovate procentul de conformitate a fost de 100% in majoritatea cazurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A trecut pe rosu, a lovit un pieton si a fugit de la locul accidentului

La 60 de ani, in loc sa isi creasca nepotii, un sofer de taxi din Sibiu risca sa mearga dupa gratii. Omul a trecut pe culoarea rosie a semaforului, a lovit un pieton si a fugit de la locul accidentului. A fost idenitificat de catre politisti la scurt timp dupa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro