Dezastru la BAC!!!

Hila Ovidiu

Inca un an cu rezutate dezastruoase la examenul de bacalaureat. Jumatate dintre cei care s-au inscris in examen nu au reusit sa il si promoveze. La noi e insa mult mai bine ca in alte judete unde promovabilitatea a fost de nici 20 de procente. Mai ales ca in Sibiu, doua absolvente au reusit chiar sa obtina media 10.

Jale si durere la afisarea rezultatelor de la bac. Acesta este cel de-al doilea an consecutiv cu finalitate catastrofala a examenului de maturitate. La nivel de tara nici macar jumatate dintre candidatii inscrisi in examen nu au reusit sa obtina nota minima de promovare la toate materiile la care au fost examinati. In ceea ce priveste Sibiul ne putem lauda ca suntem pe locul 5 in tara, adica, aproximativ 50 la suta dintre bacalaureanzi au reusit sa promoveze. Matematica pare sa fie materia care le-a dat cele mai mari batai de cap elevilor. In pofida rezultatelor care lasa de dorit la nivel de tara au fost si elevi care au aratat ca daca se invata se poate obtine nota maxima. Mai bine de 60 de absolventi de liceu au reusit sa obtina 10 pe linie la toate materiile la care au fost supusi examinarii. La Sibiu doua fetite, absolvente ale Colegiului Gheorghe Lazar au reusit aceasta performanta. Fetele spun ca rezultatul lor se datoreaza muncii lor in mare parte la care se adauga efortul dascalilor si ajutorul divin. Dupa succesul de la bac cele doua tinere pot sta linistite in privinta admiterii la facultate. Cu siguranta acestea vor putea sa obtina un loc in orice institutie de invatamant superior din tara sau chiar strainatate. Au mai obtinut note intre 9 si 9,99 280 de elevi, in timp ce alti 451 au reusit sa promoveze cu medii finale intre 8 si 8,99. Intre 6 si 7 s-au situat alti 363 de absolventi de liceu, in timp ce medii de la 5 la 6 au obtinut 220. Din pacate insa, nu cu toti destinul a fost indeajuns de generos. Au fost si situatii in care unor elevi le-au mai trebuit cateva sutimi pentru a obtine minim 5 la o proba de examen. Cei care s-au simtit usor nedreptatiti pentru notele primite la una sau mai multe materii la care au fost examinati au putut sa depuna contestatii in dimineata zilei de luni. Lucrarile lor vor merge pentru reevaluare la un centru special amenajat din Brasov. Pentru ei, afisarea rezultatelor finale va decide daca vor primi notele necesare promovarii sau vor fi nevoiti sa revina in toamna. Note sub 5 au obtinut 1187 din cei 3245 de absolventi de liceu care s-au prezentat la toate probele de examen. Initial pe listele de candidati au fost inscrisi 3607 candidati dintre care 700 din anul anterior. Dintr acestia 322 nu s-au mai prezentat la probe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dezastru la BAC!!!

Inca un an cu rezutate dezastruoase la examenul de bacalaureat. Jumatate dintre cei care s-au inscris in examen nu au reusit sa il si promoveze. La noi e insa mult mai bine ca in alte judete unde promovabilitatea a fost de nici 20 de procente. Mai ales ca in Sibiu, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro