Descinderi pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate pe frauda informatica

Hila Ovidiu

Politistii si procurorii DIICOT au descins in mai bine de 10 locatii din 4 judete printre care si Sibiul. Vizati au fost membrii unei grupari infractionale specializate pe infractiuni de frauda  informatica. Acestia sunt banuiti ca au actionat prin intermediul unor site-uri de vanzari din America de Sud.

Procurorii DIICOT insotiti de ofiteri de politie judiciara din Sibiu Alba, Gorj, Valcea si Constanta au efectuat 12 perchezitii domiciliare la persoane banuite ca in perioada 2014-2015 o grupare infractionala specializata pe frauda informatica ar fi tepuit pe internet mai multe persoane din America de Sud. Membrii gruparii postau anunturi de vanzare a unor bunuri fictive, in special autoturisme, cerand pentru acestea plata prin virament bancar. Interesant este ca membrii grupului infractional au deschis conturi pentru a fi folosite exclusiv pentru fraudele informatice si in afara tarii. Au fost identificate astfel de conturi inclusiv in Ecuador. Pana la momentul de fata nu se stie cate persoane au fost inselate. Cert este insa ca la audieri au ajuns un numar de 22 de persoane. Din casele  acestora anchetatorii au ridicat laptopuri, unele dintre ele chiar in curs de folosire la savarsirea fraudelor informatice, telefoane mobile, hard-uri, peste 84 de mii de lei, 5500 de euro, 820 de lire sterline si 500 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Loc de joaca inaugurat in prezenta Primei Doamne, Carmen Iohannis

Copiii de la Centrul de Plasament Prichinelul din Sibiu au de astazu un nou loc de joaca. Banii pentru constructia acestuia au fost donati de catre o asociatie germana. La inaugurare au participat Carmen Iohannis Prima Doamna a Romaniei si Emil Hurezeanu, ambasadorul tarii noastre in Germania. Asa a inceput bucuria […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro