Descinderi la Regina Maria

Hila Ovidiu

Dimineata zilei de marti a venit cu perchezitii la Sibiu, in Capitala si in alte judete ale tarii. Vizati sunt dascali care si-au dus elevii la concursul de matematica “Arhimede”. Prima oprire a oamenilor legii la Sibiu a fost la Regina Maria unde lucreaza ca invatatoare femeia care s-a ocupat de organizarea acestui concurs in judetul nostru.

RMPolitisti de la Bucuresti au efectuat in cursul acestei zile 80 de perchezitii in Capitala, Arges, Ilfov, Constanta, Giurgiu, Maramures, Buzau si Sibiu. Actiunea a avut la baza un dosar penal ce are ca obiect infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, delapidare si conflict de interese. La descinderile de marti au participat 210 politisti supravegheati de procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.
Anchetatorii au stabilit ca persoanele banuite au organizat mai multe concursuri scolare si si-au insusit fondurile colectate din taxele de participare. Ba mai mult, acesstia nu au varsat la bugetul de stat impozitele cu retinere la sursa. La acestea se adauga si chitante pentru cheltuieli fictive. Vorbim despre un concurs de matematica desfasurat la nivel national dar care nu a fost finantat de catre Ministerul Educatiei.Prejudiciul este de 3,14 milioane de euro. In cursul acestei zile au fost emise aproximativ 50 de mandate de aducere. Persoanele implicate sunt audiate la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Bucuresti. Din datele pe care le detinem la momentul de fata la Sibiu a avut loc o singura descindere, la Scoala Regina Maria din Sibiu. Vizata este o dascalita care s-a ocupat in ultimii 2 ani de coordonare concursului la nivel judetean. Directorii de la Regina Maria spun ca persoana luata la audieri de catre politisti este un cadru didactic fara cusur si ca ei cred cu tarie in nevinovatia femeii.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar spun insa ca daca vor exista vinovati, acestia vor plati! Ramane de vazut daca vor mai fi audiate si alte persoane, dar mai ales daca acestea vor fi gaiste sau nu vinovate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

“Oscarul” Bibliotecilor adjudecat de bibliotecarii din Sibiu

Biblioteca Judeteana Astra si-a imbogatit palmaresul de premii. A reusit sa obtina distinctia pentru cea mai buna biblioteca la Gala Industriei de Carte din Romania. Premiul este…un fel de „Oscar” al bibliotecilor din tara. De cativa ani buni, Biblioteca Judeteana Astra si-a facut un obicei din a strage premii si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro