De cate doze de vaccin are nevoie Sibiul?

Hila Ovidiu

Aproximativ 60 de mii de doze de vaccin atigripal. Atat au cerut medicii din Judet pentru acest an. ramane de vazut cand imunizantele vor veni de la Ministerul Sanatatii. La nivel de tara numarul de doze de vaccin s-a injumatatit fata de anul trecut.

vaccinareCel mai probabil in acest an vor ajunge la Sibiu cam 60 de mii de doze de vaccin antigripal. Sau cel putin atat au cerul Ministerului Sanatatii medicii din judet. Comanda si primirea dozelor de imunizant se va face prin intermediul Directiei de Sanatate Publica. Prioritate la vaccinare au ca de obicei categoriile de risc. Vorbim aici despre batrani, cardiaci, bolnavi cronici, femei insarcinate sau personal medical. Dupa sosirea dozelor de vaccin acestea vor fi trimise catre medicii de familie si catre spitalele din judet. Imunizarea este gratuita. Anul acesta Ministerul Sanatatii a comandat doar 500 de mii de doze de vaccin antigripal comparativ cu un milion cate au fost comandate in anii trecuti. Cel mai probabil campania de vaccinare antigripala va incepe dupa jumatatea lunii noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cursuri de perfectionare

Cursuri gratuite pentru angajatii Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de munca din 12 judete. 300 de functionari publici vor beneficia de perfectionare la locul de munca. Angajatii din AJOFM vor putea participa la unul dintre cele 4 cursuri. Cele 4 cursuri sunt pentru manager imbunatatiri procese, orientare in cariera, specialist […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro