De azi incep sa sune alarmele pentru dezastre

admin

Incepand de marti si pana vineri inclusiv, in Sibiu si in mai multe judete din tara vor rasuna alarme de instiintare si avertizare pentru populatie, actiunea fiind organizata de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) cu scopul de a pregati cetatenii pentru situatii speciale.

De asemenea, exercitiul care se desfasoara la nivel national are drept scop sa testeze si sa verifice echipamentele din componenta sistemului de protectie civila, precum si modul in care reactioneaza autoritatile implicate.

„In perioada vizata (18 – 21 aprilie – n.red.), locuitorii Capitalei si cei din judetele tarii vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a cate 16 secunde fiecare, in intervalul orar 10:00-15:00.

De asemenea, in functie de caracteristicile tehnice, vor fi testate si echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocala catre populatie.

Recomandam cetatenilor sa ramana calmi si sa urmareasca informarile inspectoratelor pentru situatii de urgenta. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma ‘EXERCITIU'”, informeaza IGSU printr-un comunicat de presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noi dezvaluiri despre moartea lui Prince si medicamentele pe care le avea in casa

Numeroase cutii de medicamente analgezice si opiacee, prescrise pe numele unor prieteni ai lui Prince, au fost gasite in momentul decesului de supradoza al starului pop, potrivit unor documente judiciare publicate luni. Aceste documente se refera la primele sase luni ale anchetei privind moartea artistului de o supradoza accidentala de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro