Dascali sacrificati

Hila Ovidiu

Sindicatele din invatamant sar in apararea dascalilor care ar urma sa fie obligati sa se inscrie la studii superioare. Liderii sindicali spun ca dincolo de faptul ca majoritatea dascalilor au si cate 30 de ani experienta  in domeniu nu vor avea de unde sa isi plateasca studiile din cauza salariilor mici. Mai mult, vor fi afectati si copiii care nu vor avea educatoare la clasa pe perioada sesiunilor.

Vestea ca ar putea fi obligati sa faca facultate a cazut ca un trasnet asupra dascalilor. In sprijinul  lor sar liderii sindicali care spun ca este de-a dreptul aberant ca o educatoare care spre exemplu a terminat Liceul Pedagogic si a profesat mai bine de 20 de ani sa isi piarda catedra pentru simplul fapt ca nu are studii superioare.Tot sefii de la sindicate sunt cei care atrag atentia asupra faptului ca daca legfea va fi aplicata in forma actuala, invatatoarele, invatatorii si educatoarele care nu au facultate vor fi nevoiti sa mearga la cursuri iar in sesiuni acestia nu vor avea pe cine sa lase in locul lor cu copiii la clasa in timpul examenelor. Sefii de la sindicate spun ca situatia este similara cu cea din anii trecuti in care au fost sacrificati maistrii instructori. La ora actuala 30 la suta din cei 80 de mii de angajati ai sistemului nu au studii superioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

14 infractiuni la regimul rutier

Politistii sibieni n-au avut liber in weekend. Oamenii legii s-au aflat pe strazile orasului sau pe segmentele de drum national si i-au sanctionat pe toti cei care au circulat neregulamentar. Vorbim aici despre soferi fara permis, oameni care au urcat la volanul unor masini neinmatriculate si conducatori auto beti. Politistii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro