Daca ninge maine, iarna ia pe nepregatite cel putin 15 judete din tara

Hila Ovidiu

Doar 26 de judete din tara sunt pregatite sa intervina in caz ca ninge in cel mai scurt timp. Printre autoritatile cu temele facute se numara si cele de la Sibiu. Desapezirea Autostrazii si a segmentelor de drum national care tranziteaza judetul nostru va costa aproximativ 2,5 milioane de lei.

Dacian Ciolos i-a convocat miercuri pe cei din ministerele de resort pentru a vedea care este situatia la nivel de tara in ceea ce priveste sistemul de deszapezire a drumurilor. Raportul a aratat ca cel putin in momentul de fata doar 26 de judete din tara ar fi pregatite sa intervina in situatia in care ar ninge in urmatoarele ore. Sibiul este printre judetele cu temele facute. S-au incheiat contracte atat pentru segmentele de drum national cat si pentru autostrada. Cei mai multi bani, 2 milioane de lei vor fi cheltuiti pentru deszapezirea Autostrazii A1 Sibiu-Orastie. Pentru segmentele de drum national suma alocata prin contract este de 570 de mii de lei. In municipiul Sibiu deszapezirea se face pe strazile principale in baza unui contract semnat pe mai multi ani. In oras se intervine intai pe drumurile in panta apoi pe poduri si abia dupa pe marile artere de circulatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce facem in caz de cutremur?!

Dupa exercitiul de marti, salvatorii de la ISU vin cu sfaturi pentru populatie. In caz de cutremur in primul rand trebuie sa va pastrati cumpatul. Daca sunteti in cladiri adapostiti-va sub tocurile usilor sau sub peretii de sustinere. Evitati pe cat posibil scarile pana cand se opreste miscarea pamantului. Dupa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro