Cutremur in Romania!

Hila Ovidiu

Dupa cutremurul de pe scena politica, Romania s-a zguduit la propriu in cursul noptii trecute. Seismul produs in zona Vrancea a avut 5,3 pe Richter si s-a simtit in mai multe orase ale tarii dar si in Bulgaria si Republica Moldova.

Conform primelor estimari facute publice de catre Institutul National pentru Fizica Pamantului cutremurul a avut o magnitudine de de 5,2 grade pe scara Richter  si s-a produs in zona Vrancea. Ulterior autoritatile au revenit si au dat cutremurului o valoare de 5,3. Cele mai apropiate localitati de epicentru au fost Nereju, Paltin si Valea Neagra. Cei de la Centrul Seismologic Euro Mediteranean cutremurul s-a produs la o distanta de 137 kilometri nord de Bucuresti. Seismul s-a simtit si in Sibiu. s-a mai simtit in Brasov dar si in tarile vecine cum ar fi Republica Moldova sau Bulgaria. Un alt seism cu aceeasi magnitudine a avut loc in data de 24 septembrie tot in zona Vrancea. Specialistii spun ca cele doua cutremure de dimensiune medie aduc cu sine o perioada de liniste pentru ca s-au facut descarcarile tectonice necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ghiseele primariei, deschise vineri cu program scurt

Ghiseele Directiei Fiscale vor fi deschise si vineri. Atentie insa! Programul va fi unul extrem de scurt. Plati se vor mai putea face abia in cea de-a treia zi a anului viitor. Cei care mai au de facut diferite plati la ghiseele Directiei Fiscale si le-au lasat pe ultima suta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro