Cursuri de romana pentru straini

Cursuri de limba romana pentru strainii care locuiesc legal in tara noastra. Din luna ianuarie cei care doresc sa se stabilieasca pe meleagurile sibiene vor putea beneficia gratuit de cursurile oferite de catre o asociatie de ajutor familial. La ora actuala in judetul nostru sunt stabiliti peste 800 de straini. Majoritatea sunt basarabeni.

Strainii care vor sa se stabileasca in Romania intampina adesea diferite probleme in incercarea de a se integra in societate si de a-si gasi un loc de munca. Si asta pentru ca limba noastra materna este una destul de greoaie. Lor le sar in ajutor acum cei de la Asociatia de Ajutor Familial. Acestia doresc sa organizeze incepand cu prima luna a nului 2013 un curs gratuit de limba romana pentru strainii aflati in judetul Sibiu. Actiunea face parte dintr-un proiect mult mai amplu derulat de catre asociatie in parteneriat cu cei de la DGASPC. O alta problema a strainilor care se stabilesc aici este gasirea unui loc de munca. Acestia pot insa solicita consiliere si in acest sens. La ora actuala in judetul nostru sunt aproximativ 800 de resortisanti. Dintre acestia 300 sunt basarabeni.

One thought on “Cursuri de romana pentru straini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Romanii au cheltuit milioane de euro pe telefoane mobile

Criza s-a dus de ceva vreme din buzunarele romanilor. Dovada sta faptul ca numai in aceasta vara locuitorii tarii au cheltuit aproximativ 53 de milioane de euro pe telefoane mobile si smartphone-uri. Acestia au renuntat insa la achizitia de electrocasnice. Cei care inca mai cred ca in tara noastra este […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro