Curs valutar: Euro trece de 4,57 lei si atinge cel mai mare nivel din ultimii 4 ani si jumatate

admin

Leul are inca o zi proasta si pierde teren joi in fata principalelor valute. Euro trece de pragul de 4,57 lei si atinge cel mai mare nivel din ultimii 4 ani si jumatate.

Moneda europeana nu a mai fost atat de mare din 24 octombrie 2012, iar cresterea are loc pe fondul unei deprecieri accelerate a monedei romanesti, afectata de o conjunctura externa nefavorabila.

Potrivit cursului valutar afisat de Banca Nationala a Romaniei, un euro este cotat la 4.5729 lei, in crestere cu 0.42% fata de ziua precedenta.

Cresterea rapida a cursului euro/leu din ultimele doua zile i-a surprins pe analisti, chiar daca a venit in primul rand pe o conjunctura externa, de apreciere a euro si de depreciere a monedelor emergente.

„Nu credem ca exista prea mult loc de crestere, iar piata s-ar putea intalni cu interventii ascunse ale bancii centrale daca merge in aceasa directie”, arata un raport al ING Bank, publicat joi, citat de News.ro.

Si dolarul s-a apreciat cu 0.25% si valoreaza joi 4.1140 lei.

La randul sau, francul elvetian creste de la 4,1712 lei pana la 4,1971 lei.

Si lira sterlina s-a apreciat. Daca miercuri era cotata la 5,3131 lei, azi valoreaza 5,3635 lei.

Gramul de aur s-a scumpit si el si este cotat joi de BNR la 166,8745 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

UE a amendat Facebook cu 110 milioane euro

Comisia Europeana a amendat joi Facebook cu 110 milioane de euro, pentru ca a furnizat informatii inselatoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, in 2014. Institutia europeana a aratat ca Facebook a sustinut ca nu poate conecta automat conturile utilizatorilor Facebook cu WhatsApp, dar ca doi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro