Cum sa mori in spitalele romanesti…

Hila Ovidiu

Pare greu de crezut ca in secolul vitezei inca se moare cu zile in spitalele romanesti insa situatia este cat se poate de reala! Dovada sta situatia unei femei in varsta de 51 de ani, ajunsa in Spitalul Judetean cu in stare grava si trimisa apoi, aproape fortat la Bucuresti, dupa ce i-au refuzat transferul mai multe unitati medicale din tara. Reprezentantii Spitalului Judetean spun ca nu ar fi putut-o trata la Sibiu.

In Romania se moare cu zile! De ani de zile tara noastra nu a fost in stare sa isi puna la cale un sistem medical performant care sa fie in slujba pacientului. In situatii grave nici macar spitalele private nu par sa faca fata dar cele de stat… bolnavii cu afectiuni critice sunt plimbati de la un spital la altul pe sistemul “doar sa nu moara la mine”. Dovada a ceea ce spunem sta cazul unei femei in varsta de 51 de ani care a intrat in moarte cerebrala dupa ce a ajuns la cel mai mare spital din judet, a fost refuzata de clinici mai dotate si in cele din urma a fost transportata aproape fortat la un spital bucurestean.

Desi initial nici de la Bucuresti nu s-a primit avizul favorabil pentru tranport, medicii sibieni au decis sa puna pe primul loc sanatatea pacientului. Reprezentantii Spitalului Judetean spun ca au actionat conform Ordinului 1091/2006 care stipuleaza ca, citam,” in cazul pacientilor aflati in stare critica sau cu potential de agravare si care necesita asistenta medicala de specialitate ce nu poate fi asigurata de spitalul in care acesta se afla, un spital care poate asigura acest nivel de ingrijiri medicale nu are dreptul de a refuza transferurile.  Medicii sibieni spun ca o noua criza de sangerare a pacientei nu mai putea fi rezolvata la Sibiu.

Reprezentantii spitalului sibian mai spun si ca initial reusisera sa obtina un acor de transfer si de la spitalul din Targu Mures insa ulterior medicul cu care s-au purtat discutiile nu a mai putit fi contactat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Metode utile de combatere a violentei

Copiii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Turnu Rosu invata in aceste zile metode utile pentru combaterea violentei. Actiunile care au loc in centru sunt parte a unui proiect Erasmus+. Beneficiarii Centrului Scolar de Educatie Incluziva Turnu Rosu participa in aceste zile la proiectul  „Metode utile pentru combaterea violentei”. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro