CRPC: Primele NEREGULI găsite în cazul turiştilor INTOXICAŢI de REVELION la Sibiu

Hila Ovidiu

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) Regiunea Centru Brașov,  Sorin Susanu, anunţă că inspectorii sibieni au descoperit mai multe nereguli la hotelul de trei stele din Sibiu unde peste 40 de turişti, adulţi şi copii, au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară şi au avut nevoie de ajutor medical în noaptea de Revelion, după ce au servit masa la local.Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au fost primii alertaţi despre problemele apărute şi au ajuns la hotel  în jurul orelor 11.00, cand numărul persoanelor care se simţeau rău era în creştere.

Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei CRPC, administratorii hotelului nu au putut prezenta carnetele de sănătatea pentru toate persoanele care lucrau în bucătărie în noaptea de Revelion iar referitor la calitatea alimentelor, există suspiciunea că s-ar fi folosit ouă expirate.“Se pare ca anumite persoane nu aveau carnete de sănătate şi toate avizele medicale necesare pentru a putea lucra la blocul alimentar. Probabil că este sistemul acela în care, de Revelion, au activitatea mult peste cea normală şi apelează la numite persoane care nu sunt angajate. Cu certitudine, la parte dintre ei nu au putut să ne prezinte niciun document medical din care să reiasă sanatatea lor, respectiv acel carnet de sănătate care este obligatoriu pentru orice persoană care lucrează în bucatarie”, a precizat pentru stiridesibiu.ro şeful CRPC Brașov,  Sorin Susanu.În timpul controlului au fost găsite nereguli şi în provinţa alimentelor folosite, mai spun oficialii CRPC.“La prima vedere, discutăm despre posibile produse alimentare expirate. Şi aici mă refer la ouă, care, dacă şi finalul anchetei va confirma, pot fi un factor important în tot ceea ce s-a întâmplat acolo”, a mai spus Sorin Susanu.În paralel cu ancheta CRPC, s-au făcut verificări şi de către inspectorii DSP Sibiu şi DSVSA Sibiu, urmând săse stabilească care este cauza exactă şi dacă se impun măsuri de restricţionare a activităţii în zona blocului alimentar.Cei 43 de turisti români afectaţi de toxiinfectia alimentară din noaptea de Revelion erau veniţi la Sibiu din Bucureşti. La acelaşi hotel se mai află şi un grup de turişti străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Forfota in Biblioteca

Din prima zi lucratoare a acestui an scolarii au luat cu asalt Biblioteca Astra. Micutii fie au avut carti de returnat, fie au venit sa isi imprumute titlurile primite de la dascali ca si lectura de vacanta. Ca in fiecare an sute de sibieni au apelat la serviciile de urgenta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro