Crocodilul de la Zoo are casa noua

Hila Ovidiu

Gradina Zoologica a beneficiat de investitii substantiale in ultimul an. Mai toate animalele au beneficiat de conditii mai bune de trai. Printre norocosi se numara si cel mai varstnic crocodil din Romania care se afla, evident, la Sibiu.

Dupa nefericitul eveniment din prima jumatate a anului cand a evadat un tigru, la Gradina Zoologica Sibiu au avut loc o serie de investitii importante. Prima dintre acestea a fost cea de securizare a custilor. De asemenea au fost montate si 23 de camere de supraveghere tot in incercarea de a spori siguranta. Apoi au inceput lucrarile de modernizare a interioarelor. La acest capitol, printre norocosii beneficiari se numara si cel mai batran crocodil aflat in vreo gradina zoo din Romania. Crocodilul cu platosa de la Sibiu este unic in tara, iar locuinta proaspat amenajata de care beneficiaza are un mediu ambiental aparte si o piscina daca o putem numi asa demna de un centru spa. Insusi exemplarul prezent la Sibiu are o poveste aparte. Acum, la cei 30 de ani ai sai, crocodilul din gradina zoologica sibiana nu isi mai poate dori decat un singur lucru: o partenera de viata. Insa specialistii de la zoo spun ca este posibil sa mai treaca ceva vreme pana cand aceasta va aparea. Si asta pentru ca el este incompatibil cu alte specii iar in tara noastra nu exista nicio “crocodilita” cu platosa. Cu sa fuara pereche, crocodilul alaturi de restul animalelor de la zoo au fost in acest an un adevarat magnet pentru turistii din Sibiu. Numai in prima jumatate a anului Gradina Zoologica a fost vizitata de catre mai bine de 176 de mii de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Clubul pensionarilor

Aveti o varsta venerabila, dar va simtiti singuri si nu stiti ce ati putea face cu timpul dumneavoastra liber? Probabil n-ati auzit de clubul pensionarilor. La Casa de Ajutor Reciproc, in fiecare seara, persoane de varsta a treia isi dau intalnire pentru a juca sah, table sau pentru a urmari […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro