Criza vaccinurilor continua!

Hila Ovidiu

Lipsa vaccinurilor destinate copiilor a devenit o traditie in judetul nostru. La momentul de fata lipsesc cu desavarsire de aproape o luna de zile hexavalentul si vaccinul hepatitic B pediatric. Reprezentatii Directiei de Sanatate Publica spun ca au facut nenumarate solicitari la Ministerul Sanatatii insa nu au primit niciun raspuns. Ba mai mult, cele doua vaccinuri sunt pe stoc aproape zero si la nivel national.

Vaccinul Hexavalent se da la 2, 4 si 11 luni cu scopul de a-i preveni pe micuti impotriva tetanosului, difteriei si tusei convulsive. Vaccinul Hepatitic B pediatric se administreaza in maternitate in primele 24 de ore de la nastere. In momentul de fata in judetul nostru nu mai este disponibila nici macar o singura doza din cele doua seruri imunizante. Si asta in conditiile in care de la inceputul anului si pana in prezent au venit pe lume aproximativ 100 de micuti. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca la momentul de fata asteapta sosirea unui nou stoc de vaccin insa nu stiu cu exactitate daca si cand va sosi acesta. Vestea buna este ca in judetul nostru sunt stocuri suficente de vaccin impotriva tuberculozei. Acesta se administreaza copiilor tot in primele 24 de ore de viata de catre medicii din maternitate. Din acest tip de imunizant mai sunt disponibile 9500 de doze. Si vaccinul anti rujeola, rubeola si oreion ar fi intr-un stoc care sa acopere necesitatile. Mai sunt disponibile la momentul de fata aproape 2700 de doze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

17 dosare penale intr-un singur weekend

Record de infractiuni rutiere depistate in weekend de politistii sibieni. Au fost trasi pe dreapta si “cadorisiti” cu dosare penale 17 conducatori auto. Cei mai multi consumasera alcool inainte de a urca la volan sau rulau masini neinmatriculate. Cel mai grav caz a fost al unui conducator auto care a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro