Criza de forta de munca la Sibiu! Aproape 1400 de locuri de munca vacante!

Hila Ovidiu

E criza de forta de munca! Angajatorii cauta cu disperare oameni pe care sa ii angajeze. Pentru aceasta saptamanta sunt disponibile aproximativ 1400 de posturi vacante. In ultima luna somajul a atins la Sibiu cea mai scazuta rata de dinainte de criza.

Angajatorii din judet se plang incontinuu de lipsa fortei de munca. Agentii economici spun ca ar angaja si ca ar da salarii insa sibienii sunt mai interesati de munca la negru, ajutoare sociale si munca in strainatate fara sa se gandeasca la vechimea in munca, contractul de angajare si contributiile pentru sanatate si pensii. La momentul de fata in judetul nostru mai bine de 80 de agenti economici cauta cu disperare forta de munca.

Pentru mai bine de 80 la suta din posturi angajatorii solicita cel mult liceul. La mare cautare sunt muncitorii necalificati, vanzatorii, lucratorii comerciali sau paznicii si agentii de securitate. La fel de prost stau in privinta fortei de munca stau si cei din industria textilelor. Si soferii lipsesc cu desavarsire. Desi angajatorii ofera salarii de cateva mii de lei, profesionistii prefera angajatorii din afara unde remuneratiile ajung si la cateva mii de euro.

Si muncitorii calificati lipsesc din tara noastra. Ca in cazul soferilor si acestia au preferat sa munceasca in strainatate. Mai rau este ca, tinerii ramasi in tara nu sunt interesati sa obtina calificari in ciuda faptului ca firmele ofera scolire la locul de munca sau cursuri de specializare.

In ceea ce ii priveste pe cei cu studii superioare in aceasta perioada sunt disponibile mai bine de 100 de posturi vacante, cele mai multe pentru ingineri.

La momentul de fata somajul de la Sibiu se situeaza aproape de jumatatea mediei pe tara. Singurii incadrati la momentul de fata cu titlul de someri sunt fie persoane care refuza sa munceasca fie oameni trecuti de prima tinerete care, din motive inca necunoscute, sunt evitati de catre agentii economici.

Ceea ce trebuie sa stie angajatorii este faptul ca Statul acorda compensatii financiare celor care incadreaza in munca persoane provenite din categoriile sociale defavorizate indiferent de varsta acestora. Indemnizatiile acordate pe perioade cuprinse intre 6 si 18 luni au o valoare de 2250 de lei pe luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amenzi pentru comert ilicit de produse alimentare

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au dat in weekend iama in comerciantii de carne de oaie din Jina. In urma controalelor au fost confiscate peste 70 de kilograme de carne si s-au aplicat amenzi de peste 12 mii de lei. In weekend reprezentantii DSVSA Sibiu, insotiti de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro