Crestinii l-au sarbatorit pe Sfantul Stefan

Hila Ovidiu

Crestinii l-au sarbatorit in cea de-a treia zi de Craciun pe Sfantul Stefan. Considerat ocrotitor al bolnavilor si nedreptatitilor, sfantul este primul diacon si martir al religiei crestine.

Profitand de faptul ca multi dintre ei au fost liberi si in cea de-a treia zi de Craciun oamenii au mers la biserica pentru a-l cinsti asa cum se cuvine pe Sfantul Stefan, primul diacon al crestinismului dar si primul martir. Despre acesta Noul Testament ne spune ca  a fost unul dintre cei 7 barbati numiti diaconi. Sfantul a fost alaturi de Iisus si a vazut indeaproape minunile savarsite de catre Mantuitor. Dupa judecata, sfantul Stefan a fost gasit vinovat de blasfemie si condamnat la moarte prin lapidare. Datorita mortii sale nedrepte in traditia populara se crede ca sfantul este protectorul bolnavilor, ai celor care isi cauta dreptatea prin procese dar si a tuturor celor nedreptatiti. Se spune ca in aceasta zi toti oamenii care sunt certati cu semenii lor trebuie sa se impace.  Sarbatoarea sfantului Stefan este prilej de bucurie pentru multi romani care ii poarta numele. Peste 450 de mii de oameni si-au sarbatorit marti onomastica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Barbatul banuit ca si-a ucis sotia si fiica urmeaza sa fie audiat de anchetatori

O crima cumplita, petrecuta in localitatea sibiana Sura Mare, a zguduit intreaga tara in ziua de Craciun. Un barbat este suspectat ca si-a ucis sotia si fiica iar mai apoi le-a aruncat trupurile in fantana casei. Principalul suspect este acum internat in spital dupa ce a incercat sa isi puna […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro