Copsa Mica renaste

Hila Ovidiu

Terenurile din Copsa Mica pot fi cultivate. Cercetatorii de la Sibiu a u descoperit o planta care se poate adapta la un mediu contaminat cum este cel de acolo si care, atunci cand este utilizata nu dauneaza omului. Planta poate fi folosita pe post de combustibil.

Planta miraculoasa se numeste “Miscanthus” si s-a adaptat perfect la mediul de la Copsa. Despre aceasta planta specialistii spun ca arde la fel de bine ca si carbunele dar este mult mai ieftina si mult mai putin poluanta. Astfel de plantati au mai fost realizate si in Rovinari, Judetul Gorj, o zona cu sol la fel de contaminat. Cultura de miscanthus poate fi folosita pentru producerea energiei electrice, termice, pentru decoratiuni in gradina, ca inlocuitor de paie pentru culturile de capsuni, in loc de paie si rumegus pentru animale, pentru fabricarea diferitelor materiale de constructie dar si pentru diferite produse ecologice cum ar fi ghivecele de flori, card-urile bancare sau chiar industria pieselor auto. Planta are insa si un defect. Nu poate fi valorificata chiar din primul an. Iar costurile de plantare a rizomilor ajung si pana la 2500 de euro la un hectar. In cativa ani insa productia ajunge la 15 tone pe hectarul de plantatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fara permis la volan

Tupeu fara limite pentru un tanar de 25 de ani din Bucuresti. Barbatul este cercetat penal de catre politistii sibieni pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere dupa ce a fost prins fara permis. Un tanar de 25 de ani a platit scump pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro