Copil de 4 ani, diagnosticat cu rujeola

Hila Ovidiu

Revin cazurile de rujeola in judet. Cel mai recent diagnostic confirmat cu laboratorul a fost la un copil de 4 ani din localitatea sibiana Brateiu. In aceeasi localitate in urma cu cateva saptamani a mai fost confirmat un caz.

Cele doua cazuri au fost cu evolutie favorabila si fara complicatii. Ambele persoane diagnosticate nu fusesera insa vaccinate.

Pe parcursul anului trecut au fost inregistrate in judetul Sibiu un numar de 511 cazuri de rujeola. Dintre acestea doa 7 la suta au fost confirmate cu laboratorul. Reprezentantii DSP spun ca , anul trecut primele suspiciuni au debutat in luna ianuarie iar de atunci cazurile au crescut progresivpana la atingerea varfurilor epidemice in lunile aprilie si mai.

Din totalul cazurilor inregistrate anul trecut 450 au necesitat internare.

Pe grupa de varsta cele mai multe cazuri, aproape 40 au fost inregistrate la copii cu varsta mai mica de un an.

Medicii recomanda insistent vaccinarea ROR. Chiar daca contacteaza virusul rujeolic, copiii vaccinati fac forme usoare de boala si nu le este pusa viata in pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poltistii sibieni, angrenati in misiuni de preventie cu ocazia FITS

80 de politisti vor fi in medie in strada pentru a asigura buna desfasurare a Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Majoritatea oamenilor legii provin de la Serviciul Rutier si vor asigura fluenta traficului. Editia cu numarul 25 a festivalului incepe vineri. Zeci de politisti vor fi in permanenta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro