Copiii internati la Infectioase vor putea sta alaturi de mame

Hila Ovidiu

Dupa scandalul mamicilor care au cerut sa stea intrernate alaturi de pruncii lor, in sectia de Infectioase a Spitalului de Pediatrie s-a extins capacitatea de internare cu inca 4 locuri. Asta inseamna ca in fiecare zi aici pot fi internate alaturi de micutii lor 7 mamici. Culmea este ca spitalul avea la dispozitie aceasta posibilitate si inainte de izbucnirea scandalului.

Dupa ce mamicile au facut scandal pentru ca nu pot fi internate alaturi de pruncii lor pe sectia de Infectioase a Spitalului de Pediatrie, conducerea unitatii medicale a venit cu solutii. Numarul de paturi destinate mamicilor a fost crescut cu inca 4 paturi. Daca pana acum se puteau interna doar 3 mamici alaturi de copilasi, acum se pot interna cu usurinta 7. Conform noilor reguli vor putea fi insotti de mame copiii cu varste de pana la 14 ani.

In sectia de boli infectioase este la momentul de fata si un santier. Se are in vedere inclusiv mansardarea cladirii.

Reprezentantii spitalului spun insa ca marirea numarului de rezerve destinate mamei si copilului se faca undeva la limita legalitatii. In plus exista si o crestere a riscului de infectii nosocomiale.

Anul acesta a fost inregistrata o situatie in care o mama sanatoasa a venit cu copilasul bolnav in spital, a fost tratat micutul, externat, iar la 3 zile mama a venit cu simptomatologie specifica rotavirusului. Dupa ce mama a fost diagnosticata si micutul a fost nevoit sa se intoarca in spital pentru ca a fost diagnosticat cu acelasi virus, luat de aceasta data chiar de la mama. Ancheta este insa in curs de derulare si pana la momentul de fata nu se stie daca mama a luat virusul din spital sau din sursa externa.

Medicii sunt insa increzatori ca spitalul va fi ferit de astfel de infectii nosocomiale daca vor fi respectate de catre toata lumea cu strictete regulile de igiena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Program de vara in Muzeul in aer liber

Muzeul Astra trece la programul de vara! cu acest prilej vor putea fi vizitate si interioarele imobilelor traditionale din muzeu. Muzeul Astra trece la programul de vara. Asta inseamna mai mult timp de vizitare a expozitiilor dar si deschiderea interioarelor locuintelor din Muzeul in aer liber. Interioarele vor putea fi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro