Copiii imita gesturile parintilor!!!

Hila Ovidiu

Educatia celor mici incepe…de la parinti. Sau cel putin asa sustine psihoterapeutul Mihaela Frunza. Aceasta spune ca micutii trebuie tratati cu indulgenta si multa iubire.   Medicul a experimentat metoda pe propriul nepotel iar rezultatele pozitive nu au intarziat sa apara.

Mihaela Frunza, psihoterapeut de o viata, spune ca educatia celor mici incepe inca de la parinti. Aceasta este de parere ca indiferent de varsta, fiecare are emotii si sentimente pe care trebuie sa invete sa le constientizeze si sa le controleze. Cand vine vorba de relatiile adultilor cu cei mici, cei dintai trebuie sa stie ca si copiii au temeri, furii sau alte sentimente care fac mai mult rau decat bine. Pentru a-i putea gestiona pe cei mici este nevoie ca mai intai parintii sa isi constientizeze, accepte si controleze propriile frustrari. Daca acestea sunt controlate iar celor mici li se explica bland ce au de facut si care sunt modalitatile prin care isi pot realiza obiectivul atunci rezultatele nu intarzie sa apara. Psihoterapeutul mai spune ca propozitii de genul “Nu poti!”, “Nu ai voie!” sau “Faci asa pentru ca asa spun eu!” sunt de-a dreptul interzise in relatia parinte-copil. Specialistul mai spune ca pentru a avea o relatie buna cu parintii cel mic nu trebuie niciodata controlat obsesiv iar parintii trebuie sa evite la maximum posesivitatea. Practic, cel mic copiaza obiceiurile celor mari si le va pune in practica in primul rand in relatia cu adultii in copilarie si, mai mult, nu va renunta la aceste obiceiuri nici in relatia cu ceilalti ca adult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Salariul minim ar putea creste in 2017

Sindicatele si Patronatele negociaza cresterea salariului minim pentru 2017. Cele doua mari proiecte propuse vizeaza o crestere cu 100 respectiv 200 de lei. Discutiile s-au purtat in cadrul Consiliului National Tripartit cu participarea tuturor partenerilor sociali. Partenerii de dialog au propus in cadrul intalnirii mai multe modificari ce vizeaza proiectul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro