Copiii, batranii si bolnavii cronici nu au voie in soare la orele amiezei!

Hila Ovidiu

Atentie la temperaturile ridicate! Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica recomanda batranilor si bolnavilor cronici sa evite sa stea in soare la orele pranzului.

21 iunie, solstitiul de vara, nu a fost doar cea mai lunga zi din an ci si cea mai calduroasa de pana acum. In aceste conditii medicii spun ca persoanele cu afectiuni grave, copiii si batranii trebuie sa evite expunerea prelungita la soare.

Pe timp de vara medicii recomanda consumul a cel putin 2 litri de lichide pe zi, evitarea fumatului consumul cat mai redus de cafea sau bauturi bazate pe cofeina, evitarea trecerii rapide de la cald la racoare si racorirea cu pana la 4 dusuri pe zi. La acestea se adauga consumul de ceaiuri si supe caldute menite sa regleze temperatura organismului. Expunerea la soare se poate face doar la primele ore ale diminetii sau in cursul serii dupa ora 17.00. Cei care fac plaja sunt sfatuiti sa foloseasca substante sau creme cu protectie solara cu factor cat mai ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Campanie informativa impotriva muncii la negru

Inspectorii de munca au demarat o ampla actiune de informare si constientizare c privire la transformarea muncii nedeclarate in munca declarata. Actiunile se vor incheia la finele lunii august. Munca la negru este daunatoare atat pentru cel care o presteaza cat si pentru bugetul de stat. Angajatorii care nu respecta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro