Copiii ai caror parinti lucreaza in strainatate, in vizorul Primariei

Hila Ovidiu

Municipalitatea monitorizeaza situatia copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate. Legea spune ca inainte cu 40 de zile de plecare parintii au obligatia de a anunta la primarie parasirea tarii si faptul ca in urma ramane unul sau mai multi minori. La momentul de fata in evidentele Primariei Sibiu sunt aproape 700 de copii cu un parinte plecat si mai bine de 130 cu ambii parinti in afara tarii.

La momentul de fata in evidentele municipalitatii sibiene sunt 682 de minori care au un parinte plecat in afara tarii si 135 de copii cu ambii parinti plecati in strainatate. Din martie si pana in iunie specialistii Biroului Protectia Copilului Sibiu vor face vizite la domiciliul acestor micuti pentru a vedea care este situatia acestora si pentru a preveni cazurile de abuz si neglijenta. Legislatia in domeniu spune ca in situatia in care ambii parinti sau parintele care isi exercita singura autoritatea parinteasca urmeaza sa plece in strainatate, acestia au obligatia de a anunta acest lucru la Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei cu minim 40 de zile inainte de data plecarii din tara. Tot obligatoriu trebuie desemnata o persoana care sa se ocupe de intretinerea copilului pe perioada absentei parintilor. Persoana desemnata trebuie sa fie ruda cu parintii copilului, sa aiba minim 18 ani si sa dovedeasca faptul ca indeplineste conditiile materiale si garantiile morale necesare cresterii si ingrijirii unui copil. Astfel de situatii trebuiesc solutionate pe baza unei cereri de catre Tribunalul Sibiu iar confirmarea persoanei in ingrijirea careia va ramane copilul minor se face de catre instanta de tutela in termen de 3 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elevii au "vazut" pe pielea lor ce inseamna sa conduci beat sau drogat

Elevii din scolile sibiene au putut experimenta marti sofatul sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor halucinogene. Stati linistiti, copiii nu au consumat pe bune vicioasele substante ci au fost rugati sa conduca o tricicleta printre jaloane folosind ochelari speciali care deformeaza realitatea. Majoritatea tinerilor au fost socati de impactul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro