Controale succesive in domeniul constructiilor

Hila Ovidiu

Primavara nu vine doar cu vreme frumoasa ci si cu actiuni de control din partea celor de la Inspectoratul Teritorial de Munca. Vizati sunt in principal angajatorii din domeniul constructiilor. Controalele se vor desfasura pana in luna noiembrie a acestui an.

Odata cu redeschiderea santierelor inspectorii de munca si-au reluat activitatea de control in domeniul constructiilor. Urmeaza actiuni succesive care vor dura pana aproape de finele anului.

Prima etapa este cea in care inspectorii de munca vor informa angajatorii si angajatii cu privire la riscurile la care se expun in momentul in care nu respecta legislatia si regulile de securitate la locul de munca. Cea de-a doua etapa va consta din verificarea implementarii legislatiei in domeniul constructiilor. Ultima etapa va avea loc incepand cu luna octombrie si va viza in special masurile de conformare. In cursul anului trecut Inspectoratul Teritorial de Munca Sibiu a organizat 3 mari campanii de control la angajatorii care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor. Prima campanie de control a avut ca scop prevenierea caderilor de la inaltime. In urma celor 34 de controale efectuate au fost aplicate amenzi de peste 23 de mii de lei. Cea de-a doua campanie a vizat munca nedeclarata pe santiere. Au fost verificati peste 60 de angajatori si s-au dat amenzi in valoare de 25 de mii de lei numai pe linia de sanatate si securitate in munca. Pentru cele 11 persoane gasite muncind fara forme legale agentii econmici s-au ales cu amenzi in valoare totala de 110 mii de lei. Utlima campanie a vizat santierele de constructii edilitare. Si aici au fost aplicate masuri de conformare dar si amenzi in valoare de 8500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sfaturile politistilor pentru evitarea accidentelor si a furturilor din genti si portofele

Pe langa semnificatia religioasa Pastile vin si cu multa munca din partea gospodinelor. Pentru a se asigura ca nu lipseste nimic din meniul pascal sibiencele au inceput deja cumparaturile. Politistii le sfatuiesc sa fie atente atat in trafic cat si in marile magazine pentru a se feri de evenimente total […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro