Controale la firmele sibiene

Hila Ovidiu

Inspectorii de munca de la Sibiu verifica felul in care sunt protejati angajatii care lucreaza cu agetni chimici cancerigeni. Controalele vor avea loc luna viitoare si vor fi parte a unei campanii derulate la nivel national.

Controalele vor viza modul in care se respecta legislatia privitoare la protectia angajatilor care sunt expusi la agenti chimici cancerigeni. Masura a fost luata dupa ce s-a constatat ca la momentul de fata cancerul este principala cauza a deceselor legate de munca la nivelul Uniunii Europene. Estimarile arata ca in ultimii ani au avut loc peste 100 de mii de decwese provocate de cancer profesional. La nivel european asta inseamna 53 la suta din numarul total de decese provocate de accidente de munca si boli profesionale. Statisticile din tara noastra arata ca aproximativ 50 de mii de oameni isi pierd anual viata din cauza cancerului. In 2011 s-a constatat faptul ca din cauza cancerului profesional s-au stins din viata 4233 de persoane. Legislatia in domeniu cere angajatorilor sa identifice si sa evalueze riscurile pentru lucratori mai ales cele asociate cu expunerea la agenti cancerigeni si sa previna expunerea angajatilor. Cea mai buna solutie ar fi aceea a inlocuirii substantei cancerigene cu una mai putin daunatoare. In caz contrar se impune ca folosirea agentilor cancerigeni sa fie folosita intr-un spatiu inchis pentru a preveni expunerea directa a lucratorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proiectie de zile mari la Astra Film Cinema

Astra Film Cinema pregateste publicului sibian o noua proiectie de exceptie. Este vorba despre “Dybbuk” o pelicula ce prezinta, cu cartile pe fata, ciocnirea dintre civilizatii. Dybuk este unul dintre acele documentare care reuseste sa faca pielea de gaina chiar si celor cu maxima tarie de caracter. Spune povestea unui […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro