Controale la comerciantii de alimente

Hila Ovidiu

Comisarii pentru protectia consumatorului au dat iama in marile magazine alimentare din oras. Vizate au fost raioanele de fructe si legume. Acolo unde s-au gasit neconformitati s-au aplicat avertismente iar marfa a fost retrasa de la comercializare.

Actiunile de control desfasurate luni de catre inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului au avut ca scop informarea cumparatorilor cu privire la drepturile pe care acestia le au atunci cand cumpara un produs alimentar. Vizati au fost in principal comerciantii de legume si fructe. Nu au scapat prea usor nici cei care vand produse congelate. In urma controalelor comisarii au descoperit lipsa informatiilor despre produs, lipsa informarilor cu privire la categoria calitativa din care produsele fac parte, lipsa informatiilor privitoare la data la care au fost congelate produsele, lipsa preturilor sau lipsa specificatiilor in limba romana de pe eticheta produsului. La raioanele de fructe si legume proaspete au fost cele mai multe probleme. De aici anumite alimente au fost oprite temporar sau chiar definitiv de la comercializare. Acolo unde problemele constatate riscau sa afecteze sanatatea consumatorilor inspectorii au aplicat avertismente si amenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Muzica buna si peisaje spectaculoase de "Noaptea Muzeelor"

Ploaia nu i-a putut tine in casa. Peste 30 de mii de vizitatori s-au bucurat de Noaptea Muzeelor. In muzeul in aer liber, din cauza vremii, o parte dintre evenimente au fost reprogramate de sambata pentru ziua de duminica. Mai bine de 30 de mii de sibieni s-au bucurat in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro