Controale la angajatorii de zilieri

Hila Ovidiu

Angajatorii care au folosit zilieri au fost luati la bani marunti de catre inspectorii ITM. 6 dintre cei controlati au fost amendati. Alti cateva zeci s-au ales cu avertismente.

Timp de cateva saptamani consecutiv inspectorii ITM au verificat majoritatea angajatorilor din Sibiu care folosesc zilieri. Actiunea a fost partea unei campanii de control derulate la nivel national. Controalele au avut ca scop combaterea muncii la negru, verificarea respectarii de catre angajatori a legii zilierilor, a prevederilor privind relatiile de munca dar si acelor de sanatate si securitate la locul de munca. Vizate au fost companiile sau persoanele juridice care au angajat zilieri in agricultura, vanatoare, silvicultura, pescuit, colectarea tratarea si eliminarea deseurilor nepericuloase, comert cu ridicata, munca in sere sau spatii verzi. Au fost vizitati mai bine de 40 de angajatori. Au fost constatate 135 de abateri.
Inspectorii au descoperit absenta registrelor de zilieri, lipsa asumarii pe proprie raspundere, prin semnatura, a zilierilor ca sunt apti de munca din punct de vedere al sanatatii sau neasigurarea echipamentelor necesare pentru desfasurarea activitatilor de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prescolarii si o parte din scolari intra in vacanta peste 2 saptamani

Prescolarii si cei din clasele primare asteapta cu sufletul la gura finele acestei luni. Vor intra in vacanta pentru o saptamana. Cei din clasele mari, mai au de asteptat insa pana in iarna. Veste buna pentru prescolari si scolarii din clasele primare. De la finele acestei luni vor intra in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro