Controale ITM

Hila Ovidiu

Un control fulger efectuat de catre inspectorii ITM Sibiu la angajatorii si lucratorii din domeniul fabricarii produselor de brutarie si a produselor fainoase a scos la iveala numeroase nereguli. In total au fost verificate 22 de societati comerciale si au fost acordate 82 de sanctiuni.

In cadrul campaniei nationala privind identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata precum si verificarea modului in care se respecta prevederile legale de securitate si sanatate in munca, inspectorii ITM Sibiu au verificat angajatorii si lucratorii din cadrul unitatilor care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutarie si a produselor fainoase. Actiunile de control s-au desfasurat pe timpul noptii si au fost vizate 22 societati comerciale cu un numar total de 466 salariati. Din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca inspectorii au constatat 85 de deficiente, pentru care s-au dispus masuri de remediere si s-au aplicat 82 sanctiuni contraventionale constand in avertismente si amenzi in valoare de 5.000 lei. Cele mai frecvente deficiente constate de inspectorii de munca din cadrul serviciului control securitate si sanatate in  munca, au fost neasigurarea, nemarcarea si neintretinerea cailor de acces, lipsa evidentierii zonelor cu  risc ridicat si specific, lipsa evaluarii riscurilor de accidentare pentru lucrator comercial, lipsa semnalizarilor de securitate, lipsa determinarilor de noxe, lipsa buletinelor de verificare a prizelor sau lipsa registrului unic de control pentru punctul de lucru. Din punct de vedere al relatiilor de munca au fost constatate 177 de abateri de la prevederile legale, fiind aplicate 63 sanctiuni contraventionale constand in 53 avertismente si 10 amenzi in valoare de 9.800 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiul a platit timp de 4 ani bani pentru mai bine de 900 de handicapati... bolnavi inchipuiti

Din peste 1000 de persoane care aveau certificat de handicap la Sibiu 90 la suta au fost false. Aceasta a fost constatarea Comisiei Superioare ce a verificat bolnavii cu handicap de la noi. Prejudiciul adus statului de catre acestia a fost de 8 milioane de euro in 4 ani. Povestea  […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro