Controale gratuite la dermatologie

Hila Ovidiu

Controale gratuite fara programare la dermatologie in cadrul unui proiect ce are ca scop depistarea cazurilor de keratoze actinice si carcinoamelor cutanate. Pe langa control, pacientii vor fi rugati sa raspunda si unor chestionare legate de atitudinea populatiei vis a vis de aceste afectiuni.

kaKeratozele actinice sunt leziuni ale pielii care apar inaintea cancerului cutanat. Se gasesc frecvent la persoanele trecute de varsta de 40 de ani in special la persoanele care au piele de culoare deschisa. In Europa prevalenta acestor afectiuni este de 15 la suta. In Statele Unite numarul de cazuri creste la 25 la suta, iar in Australia la 50 la suta. La aproximativ 2 la suta din cazuri transformarea este maligna. Pentru a sti cu exactitate cum stau lucrurile in tara noastra, la Sibiu vor fi derulate 2 proiecte puse la cale de catre Sectia Clinica Dermatologie a Spitalului Judetean si studentii de la Medicina. Primul proiect se va desfasura pe o perioada de un an, iar cel de-al doilea pentru o perioada de un an si jumatate. Vor fi consultati si chestionati cam 750 de sibieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferi cercetati penal

4 soferi s-au ales cu dosare penale dupa ce au consumat alcool la volan. Unul dintre ei era atat de beat incat abia se putea tine pe picioare. Etilotestul a aratat in cazul sau o alcoolemie de 1,37 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat. Alegerile s-au dovedit a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro