Controale DSVSA premergatoare sarbatorilor pascale

Hila Ovidiu

Pentru ca piata de desfacere sa fie asigurata cu produse alimentare salubre şi de calitate, care sa nu puna in pericol sanatatea consumatorilor, D.S.V.S.A. Sibiu organizeaza in aceasta perioada a lunii martie actiuni de control la unitatile care proceseaza, depoziteaza şi comercializeaza produse de post, dar si alimente specifice sarbatorilor.

Pentru ca piata de desfacere sa fie asigurata cu produse alimentare salubre si de calitate, care sa nu puna in pericol sanatatea consumatorilor, D.S.V.S.A. Sibiu, prin serviciile de  specialitate, organizeaza in aceasta perioada a lunii martie actiuni de control la unitatile care proceseaza, depoziteaza si comercializeaza, carne, si produse din carne, lapte si produse din lapte, peste, oua,  unitati de fabricarea painii si a specialitatilor de panificatie, fabricarea produselor de patiserie si cofetarie si a produselor zaharoase, fabricarea sucurilor, a bauturilor diferite, la depozite alimentare si spatii de comercializare a legumelor si fructelor, si alte produse alimentare specifice perioadei “Postului” premergator Sarbatorilor de Paste. Astfel, in prima jumatate a lunii martie au fost efectuate 155 de controale.   In cadrul laboratorul D.S.V.S.A. au fost examinate in aceasta perioada 295 probe pentru examene microbiologice, 96 probe pentru  examene fizico-chimice, din materii prime si produse finite, 22 probe pentru determinarea parametrilor calitativi pentru laptele crud materie prima, si verificarea eficientei dezinfectiilor, in 23 unitati din sectorul alimentar. Deficientele constatate au fost sanctionate prin aplicarea a 12 amenzi in valoare de 10.700 lei precum si a 5 avertismente.  De asemenea, personalul de specialitate, la solicitarea agentilor economici, au retras si predat pentru neutralizare, din reteaua comerciala, 4.262 kg.. produse alimentare de origine animala si non animala in valoare totala de 6.200 lei, produse cu termen de valabilitate expirat, cu deficiente tehnologice, sau modificate organoleptic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Joi sibienii au intalnire cu Avocatul Poporului

Avocatul Poporului revine pentru a treia oara la Sibiu. Joi 22 martie specialistii vor fi din nou la Prefectura si vor sta de vorba cu sibienii. Audientele incep cu ora 10.00. Nu e nevoie de programare in prealabil. Sibienii cu probleme vor putea din nou sa apeleze la Avocatul Poporului.  […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro