Contractul colectiv? Un vis!!!

Hila Ovidiu

Contractul colectiv de munca e inca un vis in tara noastra. Majoritatea angajatorilor refuza sa le ofere angajatilor drepturile care li se cuvin. La Sibiu de exemplu din cele aproapre o mie de firme cu peste 21 de angajati controlate de inspectorii ITM doar o treime au aplicat corespunzator legea.

index

Practic la momentul de fata o treime dintre angajatori nu au facut angajatilor contracte colective de munca desi zilnic vin la serviciu in firmele lor peste 21 de angajati. Motivul este lesne de inteles. La adapostul contractului individual de munca agentii economici isi pot intimida sau din contra favoriza angajatii. Contractul individual de munca este confidential. Practic un angajat nu are voie sa mearga in firma si sa spuna cu cat este remunerat sau ce alte beneficii mai primeste. Un contract colectiv de munca ar presupune infiintarea unui sindicat sau afilierea la unul deja existent. Asta ar insemna negocieri cu oameni specializati pe acest domeniu si in situatii dramatice deschiderea unui conflict colectiv de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spitalul CFR trece la CJ

Spitalul CFR trece in subordinea Consiliului Judetean. Proiectul de hotarare a fost votat saptamana aceasta. Imobilele in care functioneaza acesta vor putea fi folosite cel mai degraba de catre Spitalul Judetean. Proiectul in sine prin care consilierii trebuiau sa voteze intentia de a prelua cladirile Spitalului CFR a riscat la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro