Contrabanda cu tigari „infloreste” in tara noastra

Hila Ovidiu

Contrabanda cu tigarete reincepe sa creasca in tara noastra. Piata neagra a tigarilor a ajuns la momentul de fata la 16 la suta, in crestere cu 0,9 puncte procentuale in ultimele 3 luni. Specialistii in domeniu spun ca este prima crestere inregistrata din septembrie 2016.

Dupa 11 luni de scadere, contrabanda cu tigari isi recapata proportiile in tara noastra. Specialistii in domeniu spun ca de vina pentru aceasta situatie este incertitudinea creata de schimbarile repetate de la nivelul institutiilor de control. La nivel national traficul ilicit de tigarete a depasit deja 16 la suta. Cea mai afectata este regiunea de nord-est a tarii cu un comert ilicit ce sare de 22 la suta. Pentru a evita ca fenomenul sa capete proportii si mai mari, vamesii alaturi de cei de la ANAF spun ca incepand din 28 august vor reintroduce in teren noi echipe canine specializate pe detectia tigarilor de contrabanda. La nivel national numai in luna trecuta , cu ajutorul echipelor canine s-au depistat in 147 de cazuri tigarete de contrabanda. S-au aplicat amenzi in valoare de aproape un milion de lei si s-au confiscat aproximativ 500 de mii de tigarete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Retinuta dupa ce a furat din buzunarul unui mediesean

Inca o hoata prinsa de politisti. Femeia in varsta de 39 de ani a ajuns pe mana oamenilor legii dupa ce in urma cu aproximativ 2 saptamani a furat bani din buzunarul hainei unui mediesean in plina strada. Anchetatorii cer arestare preventiva in cazul infractoarei. Anchetatorii spun ca femeia in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro