Contestaţia DNA în cazul Maricuţa, judecată la Curtea de Apel Alba

Hila Ovidiu

Dosarul “Maricuţa” revine, miercuri, pe masa judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia, în urma contestaţiilor depuse de procurorii DNA împotriva deciziei Tribunalului Alba potrivit căreia primarul comunei Şelimbăr, acuzat de fapte de corupţie, a fost lăsat în arest la domiciliu.

“Curtea de Apel Alba Iulia va judeca miercuri, 2 decembrie, contestaţiile formulate de DNA şi o parte din inculpaţi împotriva hotarârii Tribunalului Alba din data de 26 noiembrie prin care s-a dispus arest la domiciliu pentru Maricuţa Daniel  şi pentru Elena Scumpu iar pentru ceilalţi şase inculpaţi masura controlului judiciar”, anunţă oficiali ai Curţii de Apel Alba Iulia.

Tribunalul Alba a respins joi cererea DNA de arestare preventivă a lui Daniel Maricuța, primarul comunei Șelimbăr urmând ca acesta să stea în arest la domiciliu.

Maricuţa este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri.

Tot în arest la domiciliu va sta și Elena Scumpu (fostă Neacșu) pentru o perioadă de 30 de zile.

În același dosar, instanța a dispus ca Marius Grecu (viceprimar), Maria Melniciuc (specialist în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară), Radu Lucian Cândea, Sorin Haiduc, Marius Bogdan Lupu și Ioan Tatu (fost primar și consilier local în comuna Șelimbăr) să fie cercetați sub control judiciar.

Maricuţa şi ceilalţi “colaboratori” vizaţi de DNA sunt acuzaţi de fapte de corupţie petrecute în perioada 2000- 2015.

stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

calendarul Zilei de 2 decembrie

1804 – Încoronarea lui Napoleon I Bonaparte ca împărat al Franţei (1804–1814; 1815) de către Papa Pius al VII-lea. 1845 – A fost înfiinţată, la Paris, „Societatea studenţilor români”, avându–l ca preşedinte pe Ion Ghica şi ca secretari pe C.A.Rosetti şi Scarlat Vârnav. Societatea a înfiinţat o bibliotecă românească şi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro