Consiliul Județean Argeș cumpără aparat de testare pentru coronavirus

Astăzi, 17 martie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobată alocarea    sumei  de  550  mii  lei  pentru  achiziționarea unui sistem real – time PCR și kit-ul pentru detecția COVID-19 (coronavirus).

De asemenea, s-au găsit soluții pentru suplimentarea bugetelor Spitalului Județean de Urgență Pitești și Spitalului de Pediatrie Pitești pentru achiziția de materiale necesare asigurării condițiilor igienico-sanitare.

În acest moment, în județul Argeș, nu avem niciun caz confirmat de coronavirus. Conform ultimei raportări a Instituției Prefectului, 82 de persoane sunt în carantină, iar 590 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial, în data de 11 martie 2020, pandemie de coronavirus (COVID-19), în contextul creșterii numărului de cazuri în peste 110 țări și teritorii din toată lumea, precum și din cauza riscului crescut de răspândire a infecției la nivel global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Linia de testare pentru noul coronavirus Covid-19 ajunge la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Veste foarte bună pentru sibieni: începând de azi va începe amenajarea centrului de testare pentru noul coronavirus COVID -19 din  cadrul SCJU Sibiu. Acest lucru este posibil ca urmare a implicării Fundației CON-A care a decis să finanțeze achiziționarea de urgență a unei linii de biologie moleculară de ultimă generație, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro