Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52

stiri redactie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi,  29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.
Avem rugămintea ca în materialele informative pe care le realizați privind acest subiect să țineți cont de data la care lista aprobată azi intră în vigoare, respectiv 1 august 2021.
Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână.

Principalele modificări survenite sunt:
-în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;
-în zona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Suriname și Insulele Feroe;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen;
-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay.

Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.
De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Accident pe DN1

Update accident.Bărbatul a fost descarcerat și a primit îngrijiri medicale.A fost transportat la UPU Sibiu conștient și politraumatizat.Bărbatul în vârstă de cca 58 de ani. Bărbatul și-a revenit după descarcerare DN 1, la iesirea din localitatea Bradu, coliziune intre un autoturism condus spre Sibiu si un ansamblu tir condus din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro