CNADNR nu poate verifica starea drumurilor din Romania. Afla cu ce vor acestia sa urmareasca starea drumurilor.

admin

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a demarat procedura de achizitionare a doua drone pentru monitorizarea lucrarilor pe santiere, procedura ce ar putea fi finalizata in iunie, a declarat joi directorul companiei, Stefan Ionita.

„Drona este un element de supracontrol pe care intentionam sa il facem. Am demarat procedura. Am instructat CESTRIN, centrul nostru de studii tehnice rutiere, sa achizitioneze un astfel de echipament care sa ajute cumva si sa completeze dotarea CESTRIN sa faca aceste verificari. Deja CESTRIN face aceste verificari inopinate, prelevam probe, avem rapoarte, avem analize de laborator care deja au fost certificate.

Am transmis la antreprenori masuri de remediere. Am gasit si lucruri care nu corespundeau din punct de vedere tehnic. Antreprenorii sunt surprinsi de acest mod de lucru, nu a mai fost facut in trecut.

Incerc sa implementez o noua mentalitate. (…) O sa fie de doua drone in prima faza. Probabil ca in iunie o sa finalizam procedura”, a spus Ionita.

El a mentionat ca dronele vor fi dirijate de angajati ai companiei si vor fi achizitionate prin licitatie publica, iar pretul va fi stabilit de piata.

„O sa fie o procedura de licitatie publica. Piata va regla pretul. O sa fie manuite de angajati de la CNAIR, care vor face controale inopinate, vor face filmari, astfel incat sa nu stie nimeni ca se duc. Noi o sa le postam pe site-ul nostru.

Vor fi inopinate inregistrarile si le vom folosi pe viitor si ca probe in eventualele dispute cu acesti antreprenori”, a explicat directorul CNAIR.

De altfel, si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a precizat ca procedura de achizitie a dronelor a fost demarata, dar ca, pana la finalizare, monitorizarea santierelor se va face „fizic”.

„Domnul director cred ca a si demarat procedura de achizitie a dronei pentru supravegherea zilnica a santierelor, dar pana vor face acest lucru monitorizarea este fizica. CNAIR are 6.000 de angajati, aici avem in aparatul ministerului in jur de de 450 de angajati, restul sunt angajati in cadrul DRDP-urilor (Directii Regionale de Drumuri si Poduri n.r). Refuz sa cred ca din numarul atat de mare de angajati nu pot sa stea pe teren si sa vada exact cum se desfasoara lucrarile.

Ghinionul lor cel mai mare ar fi sa ma duc eu pe santier sa nu-i gasesc pe ei monitorizand lucrarile. Lucru pe care in perioada urmatoare o sa-l fac. Dar o sa fac vizitele inopinat, nu mai anunt inainte presa”, a subliniat Razvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a mai afirmat ca aceste controale vizeaza atat respectarea termenelor, cat si calitatea lucrarilor, iar cei care nu respecta conditiile stabilite vor suporta consecinte.

Ministrul a adaugat ca partea de infrastructura „este proiectul zero” pentru intregul guvern si ca s-au facut pasi mari pe partea de birocratie. In plus, a mai spus el, exista loturi de autostrada unde se lucreaza si pe timpul noptii.

Ziare.com – Partener Trustul de Presa Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vlad Tepes revine pe cinematografe in rol negativ.

Netflix a lansat un trailer al serialului „Castlevania”, un serial animat inspirat de jocul cu acelasi nume, pe care il va difuza din 7 iulie. In centrul serialului este Vlad Tepes, personaj negativ, arata C.net. Dusmanul sau este ultimul supravietuitor al unei familii cazute in dizgratie, Belmont, care lupta pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro