Clara Haskil aduce la Sibiu nume mari ale muzicii internationale

Hila Ovidiu

Pregatirile pentru cea de-a treia editie a Festivalului International Clara Haskil de la Sibiu au intrat in linie dreapta. Nume mari ale muzicii clasice si-au anuntat prezenta la Sibiu in perioada 29 octombrie-5 noiembrie. Printre cei care vor incanta publicul sibian se numara si violonistul Alexandru Tomescu.

Cea de-a treia editie a festivalului Clara Haskil va avea loc la Sala Thalia in perioada 29 octombrie – 5 noiembrie si va aduce in fata publicului sibian 8 dintre cele mai importante nume ale scenei muzicale internationale alaturi de artisti romanei consactati. Recitalurile si concertele ce vor avea loc vor contine parti celebre din repertoriul de predilectie al Clarei Haskil cea mai indragita pianista romanca din toate timpurile. Vorbim aici despre arii de Mozart, Beethoven, Brahms, Schumann, Chopin sau Maurice Ravel. Seria concertelor va fi deschisa in 29 octombrie de un recital sustinut de violonistul Alexandru Tomescu. Publicul sibian este chemat la un adevarat regal muzical de pian, clarinet si viola semnat de Mozart. Din programul festivalului nu vor lipsi invitatii straini. Ba mai mult, in acest an festivalul propune si o seara dedicata filmului documentar. Sibienii sunt invitati sa vizioneze “Gradina lui Celibidache” un documentar regizat de Serge Ioan Celibidache. Acesta zugraveste cu ajutorul imaginilor un emotionant portret al renumitului dirijor si compozitor roman mai ales ca in acest an se implinesc 20 de ani de cand marele maestru a plecat sa cante alaturi de ingeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spectacole pentru cei mici

3 dintre cele mai interesante spectacole pentru copii din lume vin luna aceasta la Sibiu. Vor fi puse in scena la Teatrul Gong in cadrul Festivalului Tanar de la Sibiu. Din aceasta seara a inceput cea de-a doua editie a Festivalului Tanar de la Sibiu. Bence Sarkadi vine pentru prima […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro