Cladirea Muzeului Astra din Piata Mica, retrocedata FDGR-ului

Hila Ovidiu

Cladirea Muzeului Astra din Piata Mica va fi retrocedata Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Cei din urma au promis ca vor trece imobilul in administrarea Consiliului Judetean si mai departe data in folosinta CNM Astra cu posibilitatea de a face renovari si alte interventii necesare modernizarii muzeului.

Cladirea in care astazi functioneaza Muzeul Franz Binder si Muzeul Emil Sigerius a fost retrocedata FDGR-ului inca din anul 2012. Consiliul Judetean a atacat insa in instanta decizia respectiva. Dupa ani de procese, cladirea va ajunge in final, in patrmoniul Forumului, declarat succesorul de drept al Grupului etnic german din Transilvania infiintat in 1940 si intrzis 4 ani mai tarziu de catre Regele Mihai I. Cladirea va fi insa lasata in administrare Consiliului Judetean si in folosinta Complexului National Muzeal Astra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-au facut primele bilanturi dupa inundatiile din ultimele 3 zile ale lunii iunie.

S-au facut primele bilanturi dupa inundatiile din ultimele 3 zile ale lunii iunie. Reprezentantii Prefecturii spun ca au fost afectate 20 de localitati. Aproape 500 de hectare sunt sub ape si mai multe case au fost grav avariate. O comisie va merge la fata locului pentru a stabili cum se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro