Cititi cu atentie contractele de mediere sau plasare a fortei de munca in strainatate!

Hila Ovidiu

Vreti sa lucrati in strainatate? Aveti grtija carei firme de specializate va adresati. Este o diferenta intre firmele de recrutare si cele de mediere. Politistii va invata cum sa va feriti de cei certati cu legea.

In ultimii ani numarul agentiilor de mediere a fortei de munca in strainatate, in speta a societatilor comerciale care au ca obiect de activitate medierea angajarii cetatenilor romani care solicita sa lucreze pe baza ofertelor de locuri de munca trasnmise din strainatate de catre persoane juridice, fizice sau organizatii patronale, a crescut ca ciupercile dupa ploaie. Partea proasta este insa ca, mare parte dintre aceste firme nu sunt serioase. Si sute de oameni cad lunar prada teparilor. Cel mai recent caz a avut loc la Sibiu. In cursul zilei de miercuri mai multi romani au depus plangere la Politia Sibiu impotriva unei firme de mediere care, spun oamenii, i-a pagubit de cateva sute de lei. Politistii le fac cateva recomandari sibienilor care vor sa obtina un loc de munca in strainatate cu ajutorul firmelor de mediere sau recrutare. Atentie! Persoanele fizice nu au niciun drept de a exercita activitati de mediere a angajarii romanilor sau a altor cetateni in strainatate! Apelati la societati comerciale cu personalitate juridica, societati pe care le puteti verifica inainte de aplicare la Registrul Comertului. Le puteti verifica si la Inspectoratul Teritorial de Munca de pe raza judetului in care isi desfasoara activitatea. Daca firmele respective au fost sanctionate de-a lungul timpului nu mergeti la ele! Este foarte posibil sa aveti de-a face cu infractori in toata regula. Tot de la Inspectoratele de Munca puteti obtine informatii cu privire la numarul persoanelor mediate sau plasate ca rezultat al medierii la locuri de munca din strainatate. Medierea si plasarea nu sunt una si aceeasi. Iar un contract de mediere nu implica si semnarea unui contract de munca! Asa se face ca foarte romani pierd bani dupa ce incheie contracte cu firme de mediere care nu reusesc insa sa le ofere locurile de munca la care oamenii viseaza. Cititi cu atentie fiecare contract pe care il semnati iar acolo unde aveti neclaritati solicitati lamuriri. Cea mai buna varianta ar fi sa studiati contractul cu ajutorul unui avocat inainte de a-l semna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se cauta personal pentru hotelurile germane

Sibienii care vor sa lucreze in sistemul hotelier gastronomic din Germania mai au la dispozitie doar doua saptamani pentru a se inscrie la Serviciul Eures din cadrul Ajofm. Selectia pentru posturile vacante va avea loc in 8 septembrie in Brasov. Sunt scoase la concurs 34 de posturi pentru cei calificati […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro