Ciresele, cele mai scumpe fructe din pietele sibiene

Hila Ovidiu

Sfarsitul de primavara umple de fructe si legume pietele sibiene. La Cibin aproape toate tarabele sunt pline. La mare cautare sunt fructele, de preferinta de provenienta romaneasca. vedetele momentului sunt cu siguranta ciresele. Si nu pentru ca ar fi fructe exotice ci pentru ca la tarabe un kilogram din aceste fructe costa de la 25 de lei in sus.

Asteptarea sibienilor a luat sfarsit. Pietele sunt pline de legume si fructe proaspete, numai bani sa fie! Si asta pentru ca, cel putin la fructe preturile sunt un pic cam piperate. Cele mai ieftine sunt merele. Doar 2 lei Kilogramul. Iar comerciantii spun cu mana pe inima ca sunt din Romania. Perele se vand cu preturi cuprinse intre 8 si 15 lei kilogramul iar la capitolul fructe de sezon, capsunile pot fi cumparate la preturi ce variaza intre 8 si 14 lei pentru un kilogram. Interesant este faptul ca mare parte dintre acestea sunt productie romaneasca dar cu soiuri hibrid aduse din alte tari. Vedetele sunt de departe ciresele. Si nu pentru ca ar fi cine stie ce fructe…exotice, ci pentru ca reusesc sa egaleze la pret cel mai scump kilogram de peste. Cele mai ieftine cirese pot fi cumparate in Piata Cibin la pretul de 25 de lei. Pentru cele mai scumpe, cumparatorul trebuie sa scoata din buzunar cu 10 lei mai mult. Salvarea vine insa de la legume. Pentru o salata verde sibienii scot din portofel doan 1,5 lei, la fel si pentru o legatura de ridichi. Ceapa verde se vinde cu un leu legatura, pretul cartofilor variaza intre 1,5 si 3 lei pentru cartofii noi iar rosiile se comercializeaza in functie de aspect si soi la preturi cuprinse intre 4 si 10 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Traseul 14 ar putea fi prelungit pana in cartierul Resita

Tursibul ar putea ajunge mai des in Cartierul Resita. Proiectul de hotarare care ar urma sa reglemeteze functionarea traseului 14 este deja pus in dezbatere publica. Primaria a pus in dezbatere publica proiectul de hotarare care ar urma sa reglementeze programul de circulatie al autobuzelor Tursib incepand cu data de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro