Ciocolata, produs de lux…

alin

Ciocolata, care la ora actuala este la indemana oricarui copil, va ajunge in urmatorii ani, un produs de lux. Marii producatorii ai lumii anunta incade pe acum scumpiri. Asta datorita faptului ca a crescut cu mult consumul de dulciuri in randul asiaticilor, iar fructele de cacao, sunt tot mai putine.

Producatorii de ciocolata se plang ca platesc din ce in ce mai mult pentru boabele de cacao. Aceasta crestete a cererii a adus pretul boabelor de cacao la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani. Potrivit estimarilor Euromonitor International, firmele de specialitate cauta sa achizitioneze cantitati mai mari pentru a face fata cererii. De exemplu, o firma din Elvetia, care este si cel mai mare producator de ciocolata vrac din lume, a dublat capacitatea in Asia din 2009, si au construit fabrici de procesare a boabelor de cacao.Asia, o piata cu 3,7 miliarde de locuitori, a dus la cresterea semnificativa a pretului boabelor de cacao.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aveti unde muncii?

Si in aceasta saptamana, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca are disponibile cateva sute de locuri de munca. Cele mai multe sunt disponibile in Sibiu Medias, Agnita si Cisnadie. Din totalul locurilor de munca, 60 se adreseaza persoanelor cu studii superioare – asistent manager, agent de turism, asistent social […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro