Cindrea, la jumatatea mandatului: reabilitam 400 de km de drumuri de pamant

admin

Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Biertan, drumul de la Ighișu Vechi la Zlagna, închiderea gropii de gunoi Remetea (din Dealul Dăii) și punctul de distribuție a recipienților pentru colectarea selectivă de la Mediaș sunt câteva din obiectivele prezentate public de Ioan Cindrea, cu ocazia îndeplinirii ”unei jumătăți de mandat” de președinte al Consiliului Județean Sibiu.

”Închiderea acestei gropi și a altor patru din județ înseamnă că ne raliem la normele europene în ceea ce privește gestiunea deșeurilor. Nu de mai aruncă în gropi neconforme, iar deșeurile vor fi duse la groapa de la Cristian, prin intermediul unei stații de transfer. Este un proiect amplu, de management al deșeurilor, inclusiv colectare selectivă a deșeurilor”, a declarat Cindrea la prima oprire pe Dealul Dăii, la fosta groapă de gunoi Remetea, acum acoperită inclusiv cu un strat vegetal, pe alocuri.
”Groapa de gunoi a Sibiului a fost cel mai mare depozit și va fi o zonă verde predată primăriei, aici nu vor mai fi depozitate gunoaie. La sfârșitul acestei luni va fi închis proiectul pe investiții, iar un an de zile este perioada în care se va trece la colectarea selectivă. Se vor licita operatorii, este o operațiune amplă. În 2015 va fi colectare selectivă în tot județul”, a mai spus Cindrea.
El și-a însoțit invitații în turneul prin județ prilejuit de împlinirea unei jumătăți de mandat și la Mediaș, acolo unde a început distribuirea pubelelor și a recipientelor pentru deșeuri, inclusiv a stațiilor de compost individuale. Valoarea acestor materiale distribuite în tot județul este de 16,9 milioane de lei. ”Pentru zona de nord a județului se vor aduce aceste recipiente pe platforma Ecosal, de unde vor fi distribuite pe localitățile înconjurătoare. Pentru Valea Hârtibaciului vor fi duse la Agnita, pentru Valea Oltului la Avrig, la Săliște pentru Mărginime, iar la Sibiu și pentru zona Sibiului la stația de compost și sortare din Șura Mică”, a amintit Ioan Banciu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu.

Cei 400 de km de asfalt nou

Drumul comunal 33 (Ighișu Vechi – Zlagna – intersecția cu DJ141) a fost reabilitat cu 1,5 milioane de lei, inclusiv TVA. Pe cei 9,2 km ai acestui drum au fost aplicate ”două tratamente”: unul ”dublu-bituminos”, anul trecut, și unul simplu-bituminos, în acest an. Cindrea l-a prezentat ca model pentru proiectele sale în infrastructură. ”Acest drum este primul pe care l-am luat în administrare, a fost reabilitat. Era un drum de pământ. În centrul Zglanei, puteai circula doar cu Jeep sau tractor. Azi, vedeți cum arată după cele două tratamente. Aceste drumuri vor fi întreținute de societatea de drumuri și poduri a Consiliului Județean, care a și efectuat lucrările. Așa arată cei peste 200 de km pe care i-am luat în administrare anul trecut și așa vor arăta și cei 100 de km preluați în administrarea anul acesta. În total, vor fi 400 de km de drumuri de pământ pe care îi vom reabilita pe acest model”, a mai spus Cindrea.

Sursa: TurnulSfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DESCOPERA-TI DESTINUL CU CALUGARUL CARE SI-A VANDUT FERRARI-UL

Cartea are in centru povestea lui Julian Mantle, un avocat celebru si bogat. Dupa ce sufera un atac de cord in sala de judecata, acesta porneste in cautarea sinelui, luand drumul Indiei si ajungand pana in muntii Himalaya unde il intalneste pe Yogi Raman, un iluminat ce ii dezvaluie sistemul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro