Chirii mai mici pentru beneficiarii de ANL-uri

Hila Ovidiu

Scad chiriile pentru ANL-uri. Proiectul de hotarare a fost deja aprobat de guvrnanti.

Guvernantii s-au gandit si la cei care stau in chirie in blocurile de tip ANL.  La mijlocul acestei saptamani a fost adoptata o hotarare de Guvern conform careia chiriasii cu venituri reduse care beneficiaza de locuinte ANL vor plati chirii mai mici. Limitarea cuantumului chiriei va fi facuta in functie de venituri. Astfel, o chirie nu poate fi mai mare de 10 la suta din venitul mediu brut lunar pe membru de familie calculat in functie de veniturile realizate pe ultimul an. Nu poate fi mai mare de 20 la suta in cazul celor care au venituri pe membru de familie mai mari decat salariul minim brut pe tara. In cazul in care salariul mediu brut pe membru de familie depaseste cu 100% salariul minim brut pe tara chiriasul va plati o chirie de pana in 30 la suta. Pentru reducerea chiriilor s-au redus cheltuielile de administrare si intretinere sau reparatii de la 1,11 la suta la 0,8 la suta din valoarea de inlocuire a constructiei.

Programul ANL se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani care nu detin o locuinta proprie. Numarul locuintelor ANL este insa mult mai mic decat cererea de pe piata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vara vine cu 2 premiere la Teatrul Gong

Se anunta o vara plina de evenimente inedite la Teatrul Gong. Actorii lucreaza deja la doua premiere. Primavara nu a ajuns nici macar la jumatate dar actorii de la Teatrul  Gong se pregatesc deja pentru vara. Si nu pentru concedii ci pentru o stagiune inedita. Sunt deja in lucru doua […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro