Cheloo va face munca in folosul comunitatii la o scoala

admin

Raperul Cheloo de la trupa Parazitii a fost condamnat, pe langa cei doi ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, si la munca in folosul comunitatii pe care o va executa la o scoala generala.

Raperul va trebui sa faca munca in folosul comunicatii la scoala generala din comuna prahoveana Adunati, dar acest lucru nu este pe placul directorului institutiei, informeaza Adevarul.

„Nu am apucat sa ma obisnuiesc cu ideea. Noi avem multi copii aici si sunt foarte educati. Nu stiu foarte bine ce ar putea sa faca aici, in scoala. Sa-mi ude buretele? Eu sunt foarte drastica! Daca nu exista alta solutie, pentru inceput voi avea pretentia de la el sa aiba in primul rand un vocabular civilizat pentru ca intra intr-o institutie de invatamant. N-as vrea sa se distruga ceea ce am construit eu in ani de zile”, a declarat Luiza Ungureanu, directorul Scolii Gimnaziale „Radu si Severa Novian” din comuna Adunati.

Nu se stie inca ce munca va presta Cheloo, dar Octavian Negotei, primarul din Adunati, a spus ca cei care au fost condamnati la munca in folosul comunitatii pana acum au muncit ca salahori, la curatenie sau la sapat santuri.

Totusi, spre deosebire de directorul scolii, primarul parea a fi mai incantat de intalnirea cu artistul.

„Ne-am bucura pentru aceasta intalnire. M-a sunat si pe mine directorul scolii, dar deocamdata nu am luat o decizie. La noi la Primarie ne-au venit mai multe persoane care au trebuit sa munceasca in folosul comunitatii. Ne-am orientat si noi in functie de capacitatea fiecaruia. Pe unii i-am pus sa sape santul, pentru ca se baga acum o conducta de apa, pe altii la curatenie in sat. Cantareti nu am avut pana acum. Astazi nu am un raspuns concret”, a spus primarul din Adunati.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean Scolar Prahova au transmis ca primaria va decide ce munca va face artistul, pentru ca scoala, adica cladirea si terenul, ii apartin.

„Nu pot comenta pe marginea acestei decizii. Instantele din Romania sunt suverane. Nu pot sa va spun decat ca respectiva persoana nu va putea presta activitati didactice in cadrul unei scoli nici macar daca ar fi avut aceasta calificare, fara acordul nostru. Probabil va fi trimis sa tunda iarba, sa varuiasca, sa repare un gard, sa taie lemne, sa aprinda focul.

Pe langa o scoala sunt multe de facut, chiar daca la Adunati este o scoala mica, unde invata 60 de elevi, de la clasa pregatitoare pana la clasa a VIII-a. Scoala, ca si cladire si teren, apartine primariei, nu inspectoratului scolar. Ei vor decide, pentru ca persoana in cauza este pusa la dispozitia comunitatii. Chiar profesor daca ar fi fost, nu ar fi avut cum sa desfasoare activitati didactice, pentru ca cei condamnati au o perioada de interdictie a anumitor drepturi”, a declarat Horia Toma, inspector adjunct al ISJ Prahova.

Cheloo a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Prahova, la doi ani de inchisoare cu suspendare si la o perioada de supraveghere de patru ani, precum si la o amenda penala echivalenta cu 180 de zile de munca in folosul comunitatii, in dosarul de trafic de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Față de copii nemților, cei din România preferă să locuiască cu părinții.

Peste 44% dintre tinerii români locuiesc, la ora actuală, cu părinţii, România clasându-se pe locul 25 din 28 de state membre al Uniunii Europene în privinţa costurilor de locuire, reiese din datele prezentate, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, de Yves Cabannes, profesor în cadrul Bartlett Development Planning Unit […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro