Certati cu legea

Hila Ovidiu

In doar 30 de zile, Inspectorii ITM au dispus oprirea din functionare a 2 echipamente de munca si au aplicat 567 sanctiuni contraventionale.  Valoare acestora se ridica la suma de peste 30 de mii de lei.

In luna august s-au efectuat de catre inspectorii de munca, din cadrul Serviciului Control Securitate si Sanatate in Munca, 126 controale, la un numar de 125 unitati economice din judetul Sibiu, cu tematici adecvate sectoarelor economice de activitate.  In urma constatarii abaterilor de la prevederile legale de securitate si sanatate a muncii.In cadrul actiunii de Supravegherea pietei in domeniul de competenta al Inspectiei Muncii in concordanta cu noua legislatie europeana au  fost controlate 7 unitati si s-au verificat 62 tipuri de produse. Nu s-au constatat abateri de la prevederile legale. Toate produsele erau marcate in mod corespunzator cu marcajul „CE”, erau insotite de declaratia de conformitate emisa de producatori si de instructiunile de folosire.  In Campania de  Implementarea Planului National de Actiune al Inspectiei Muncii privind promovarea realizarii efective a evaluarii riscurilor in IMM – uri s-au controlat 4 unitati  si s-au aplicat 5 sanctiuni contraventionale pentru cele 5 deficiente constatate  In cursul lunii august 2012 s-au efectuat actiuni de control in vederea realizarii punctului 6 din Programul Cadru de Actiuni pe anul 2012 referitor la cerintele minime de securitate si sanatate pentru locurile de munca cu risc datorat atmosferelor potential explozive. S-a controlat o unitate cu 8 lucratori. S-au constatat 5 deficiente si s-au aplicat 5 sanctiuni contraventionale de tip avertisment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Piata de la Transilvania un real succes

Batalie pentru un loc in Piata volanta Transilvania. Numarul producatorilor din judet care vin sa vanda in fata Salii Transilvania aproape ca s-a dublat fata de prima editie a pietei. Desi spatiul fusese initial proiectat pentru aproximativ 50 de producatori numarul acestora a ajuns acum la 73. La piata din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro