Cele doua razboaie mondiale revin la viata in centrul orasului

Hila Ovidiu

Cele doua razboaie mondiale revin la viata in centrul orasului. Pentru doua zile, Sibiul reinvie traditii militare de mult uitate, in cadrul unui eveniment spectaculos, inedit, care va recrea o lume pe care multi dintre noi o cunoastem doar din povesti.Festivalul Traditiilor si Ceremonialelor Militare Istorice va avea loc in centrul Sibiului intre 1 si 2 august si va recrea atmosfera primelor doua razboaie mondiale, cu defilari, patrulari, ceremonii festive, demonstratii de manuiri de arme sau instructie de front. Festivalul este gandit ca un eveniment spectaculos, cu larg impact la public si turisti. Larg raspandit in Europa si SUA, re-enactmentul este o forma speciala de spectacol istoric si de animatie stradala, in care grupuri mari de actori (colectionari si entuziasti) evolueaza in uniforme militare de epoca riguros conforme celor originale, in baza unei minutioase consultari a arhivelor. Tot echipamentul si replicile de armament sunt produse in regie proprie sau de ateliere specializate, iar o parte din echipament este formata din piese autentice. Toti membri participanti sunt civili, ce provin din cele mai diferite domenii de activitate. Evenimentul este unic pe scena culturala a municipiului Sibiu.
30 de membri ai unor asociatii profesionale de re-enactment din Romania – „Asociatia Traditia Militara” (in uniforme ale armatei romane) si „Asociatia Deutsches Freikorps” (in uniforme ale armatei germane) vor organiza un program de doua zile, in centrul Sibiului, compus din evolutii in echipament de epoca, defilari, garzi de onoare, patrulari, ceremonii festive sau de comemorare, demonstratii de manuiri de arme, instructie de front. Prima zi a festivalului este dedicata primului razboi mondial, iar duminica celei de a doua conflagratii mondiale. „Evenimentul este organizat astfel incat sa se adreseze direct cetatenilor Municipiului Sibiu si turistilor, de toate varstele, sa creeze o atmosfera inedita utilizand la maxim patrimoniul arhitectural de exceptie al Sibiului. Evenimentul se adreseaza in egala masura turistilor straini, fiecare activitate fiind insotita de explicatii detaliate in 3 limbi de circulatie internationala (engleza, franceza, germana) oferite de participanti”, spun organizatorii evenimentului.
Scopul „Festivalului traditiilor si ceremonialelor militare istorice” este de a da viata istoriei militare a Romaniei, de a o retrai prin experienta directa si de a o reda publicului, in semn de omagiu pentru generatiile precedente. FTCMI doreste sa reprezinte o punte intre trecut si prezent, intre militari si civili, intre romani si straini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Junii Sibiului, vor fi ambasadorii culturii traditionale romanesti in Italia

Junii Sibiului, vor fi ambasadorii culturii traditionale romanesti in Italia, in cadrul pavilionului Romaniei la Expo Milano 2015. Instrumentistii si dansatorii sibieni vor sustine, cu ocazia „Zilei Nationale a Romaniei” o serie de spectacole folclorice si parade ale portului popular prezentand, astfel, muzica si dansurile specifice ardealului romanesc.In perioada 28 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro