Cel mai indragit ierarh crestin este sarbatorit marti

Hila Ovidiu

Crestinii il sarbatoresc marti pe Sfantul Nicolae. Acesta mai este denumit in popr si ca Facatorul de Minuni. Sfantul este ocrotitorul saracilor.

San-Nicoara, Sfantul Nocolae, ocrotitorul saracilor, sau Sfantul Darurilor si Milosteniei se sarbatoreste in fiecare an la data de 6 decembrie. Credinta crestina spune ca este cel mai cunoscut si mai iubiti sfinti din toate timpurile. Traditia populara spune ca Sfantul Nicolae este cel care pazeste soarele care incearca sa se strecoare pe langa el spre miaza-noapte pentru a lasa lumea fara lumina si caldura. In traditia populara, pastrata mai cu seama la sate, oamenii aduc in casa crengute de pomi fructiferi pe care le aseaza in boluri cu apa la icoana. Daca acestea vor inflori pana la finele anului acesta inseamana ca anul viitor va fi unul rodnic. De aseemenea se crede ca de ziua Sfantului Ierarh Nicolae incepe iarna cu adevarat. In traditia populara se spune ca in aceasta zi Sfantul isi scutura barba si incepe sa ninga. Sfantul Nicolae este insa si prilej de sarbatoare pentru romani. Peste 500 de mii de barbati si aproape 300 de mii de femei isi serbeaza onomastica. E prilej de petrecere pentru cei care au fost botezati cu numele de Nicolae, Niculai, Neculai, Nicusor, Niculae, Nicu, Nikolas, Nik, Nicolaita, Culae sau Niculita. Printre reprezentantele sexului frumos isi vor serba marti onomastica cele cu numele de Nicoleta, Nicola, Niculina, Nicole, Nicolina sau Niculita, Niky , Niculina si Niculaita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bani mai multi pentru somerii care se angajeaza in alta localitate

Noile modificari privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca au intrat in vigoare din aceasta luna. Somerii care se angajeaza in alta localitate decat cea in care domiciliaza si isi schimba domiciliul din cauza locului de munca pot castiga sume importante de bani. Veste buna pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro